Sunday, August 14, 2022


Israelul a conceput un medicament care vindeca COVID-19 in 5 zile

Medicii si cercetatorii din Israel au anuntat ca au conceput medicamente care inving COVID-19 in mai putin de o saptamana…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 7, 2021

Medicii si cercetatorii din Israel au anuntat ca au conceput medicamente care inving COVID-19 in mai putin de o saptamana si ca acestea functioneaza chiar si pentru pacientii in stare critica.

Nadir Arber, profesor, sustine ca procentul de vindecare este de 95%, ca este un medicament ieftin si eficient, fiind necesara o pastila pe zi, informează ziare.com

29 dintre cei 30 de pacienti in stare moderata sau grava, care au participat la studiu, s-au recuperat in cinci zile dupa ce li s-a administrat o pastila pe zi din noul medicament, numit EXO-CD24.

Cei 29 de pacienti au dat semne de vindecare dupa doua zile de tratament si au fost externati in decurs de 3-5 zile. Un singur pacient s-a vindecat mai greu.Cu toate ca cercetatorii nu au dezvaluit inca ce contine acest medicament, spitalul a cerut Comitetului Helsinki al Ministerului Sanatatii sa extinda studiul pe mai multi pacienti.
Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a condus un studiu asemanator. Medicii le-au administrat celor 21 de pacienti care au participat un medicament numit Allocetra. 19 pacienti s-au recuperat dupa sase zile si au fost externati dupa opt zile.