Saturday, May 25, 2024


Din cauza poleiului, o ambulanțā a derapat. Conducătorii auto sunt sfătuiți sa circule cu prudentā

Direcţiile regionale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt mobilizate şi vor interveni acolo unde este cazul pentru…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 8, 2021

Direcţiile regionale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt mobilizate şi vor interveni acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Mesajul vine în contextul în care până astăzi, la ora 20:00, este în vigoare un cod galben de polei valabil pentru toate judeţele din Moldova.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi prudenţă, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze, în prealabil, cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Aseară, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui a fost la un pas de a provoca un grav accident, din cauza poleiului.

Acesta a fost solicitat în localitatea Docani pentru a transporta la spital o femeie de 54 de ani. Cadrele medicale au preluat pacienta, însă pe drum, din cauza carosabilului acoperit cu polei, autospeciala a derapat, şoferul oprind în ultimul moment, la câțiva centimetri de marginea unui şanţ adânc.

Pentru că nu au mai putut asigura transportul pacientei, a fost solicitată o altă ambulanță, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Dan Ungureanu:

„Ambulanța din Bârlad a fost solicitată să intervină în localitatea Docani pentru o pacientă în vârstă de 54 de ani cu dureri abdominale. Echipajul ajuns la fața locului a găsit pacienta conștientă, stabilă hemodinamic, i-au acordat  primele îngrijiri și au plecat cu ea către spitalul din Vaslui. La întoarcere, însă, drumul a fost anevoios. Carosabilul era acoperit cu polei, iar ambulanța a derapat, oprindu-se la câțiva centimetri de un şanţ destul adânc, existând riscul să se răstoarne. Au coborât pacienta din ambulanță și au solicitat altă autosanitară din Bârlad, care a preluat pacienta și a dus-o mai departe spitalul din Vaslui. Ambulanța blocată pe polei a rămas acolo aștepând să fie deblocată cu ajutorul Primăriei.”

Sursa: radioiasi.ro

.