Monday, July 26, 2021


Tot mai multe restaurante şi hoteluri riscă să intre în faliment.

Patronii din domeniul Horeca se plâng că tot mai multe restaurante şi hoteluri riscă să intre în faliment. Un sfert…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 8, 2021

Patronii din domeniul Horeca se plâng că tot mai multe restaurante şi hoteluri riscă să intre în faliment. Un sfert din unităţile HoReCa sunt deja în faliment, iar proporţia acestora ar putea creşte până la o treime dacă guvernul nu va acorda cele 500 de milioane de euro promise industriei cu titlu de ajutor de stat.

Daniel Mischie, preşedintele Grupului de Lucru pentru Turism din Coaliţia pentru Dezvoltarea României, argumenta astăzi:  Unităţile din turism nu au nevoie de ajutor, unităţile din turism au nevoie să fi despăgubite. Ne întrebăm de ce un sfert din locaţii nu mai redeschid astăzi. În primul rând, lipsa resursei financiare şi în al doilea rând, lipsa de predictibilitate. Noi suntem o industrie care reprezentăm 7% din forţa de muncă activă a României. Sunt 400.000 de oameni care lucrează direct şi indirect pentru această industrie. Reprezentăm 5% din PIB-ul României. Sunt trei luni de zile în care guvernul ar trebui să găsească o soluţie să despăgubească pentru restricţiile care au fost luate împotriva acestei industrii. Nu se întâmplă lucrul ăsta. Nu sunt urgenţe mai mari, atât de mari decât 400.000 de oameni care aşteaptă un ajutor?

sursa: rador.ro