Tuesday, July 27, 2021


Premierul a anunțat că studenţii vor beneficia de o reducere de 50% pentru călătoriile pe calea ferată

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că studenţii vor beneficia de o reducere de 50% pentru călătoriile pe calea ferată….

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 10, 2021

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că studenţii vor beneficia de o reducere de 50% pentru călătoriile pe calea ferată.

„Un alt subiect care a fost dezbătut, (…) acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi. Se modifică şi se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de ţară şi m-am uitat şi la ce se întâmplă în restul Europei”, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

El a dat mai multe exemple cu privire la reducerile acordate de diverse state europene studenţilor pentru călătorii.

„În Austria, studenţii au o reducere de 60%, iar, dacă aceştia călătoresc în grup, adulţii, însoţitorii călătoresc gratuit. Elevii şi ucenicii au gratuitate în schimbul unei taxe de 19,60 de euro pe an. În Belgia studenţii au până la 50% reducere putând să aleagă dintr-o gamă largă de oferte, există şi carduri cu care în schimbul a 50 de euro pot avea orice zece călătorii pe orice distanţă. În Bulgaria, studenţii până în 26 de ani au până la 56% reducere, în Cehia elevii şi studenţii între 18 şi 26 de ani au reducere de 75%, în Croaţia studenţii au reducere de 50% la un număr nelimitat de călătorii, în Estonia studenţii au reducere de 30%, în Finlanda 30% reducere, studenţii şi elevii au reducere în Franţa de 50% la transportul feroviar”, a explicat prim-ministrul.

Florin Cîţu a adăugat că această măsură nu îi vizează şi pe elevi.