Friday, June 18, 2021


Concurs național „Mesajul meu antidrog”, ediția 2020-2021

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău lansează, la nivelul judeţului Bacău, ediţia 2020-2021 a…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at februarie 11, 2021

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău lansează, la nivelul judeţului Bacău, ediţia 2020-2021 a concursului „Mesajul meu antidrog”. Concursul se desfăşoară în intervalul februarie – aprilie 2021, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Bacău.

În anul școlar 2020-2021, concursul „Mesajul meu antidrog” se desfăşoară pe următoarele secţiuni: 1) film scurt metraj și spot video; 2) arte vizuale – grafică, pictură și fotografie și 3) eseu literar. Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Scopul proiectului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, prin implicarea în activităţi artistice, ca alternativă la consumul de tutun, alcool şi droguri.

„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie (elevii). Parteneri în acest proiect, la nivel local, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău.