Saturday, September 18, 2021


Măsurile de protecție sanitară verificate de autorități. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 4000 de lei

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 11, 2021

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate peste 2.000 de persoane şi au fost controlate 172 de obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 311 astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid.

– Recomandăm cetăţenilor să respecte în continuare normele de igienă, măsurile de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie.

 

Sursa: IPJ Bacău