Wednesday, August 17, 2022


Peste 250 de polițiști și jandarmi au verificat centrele comerciale, piețele și zonele aglomerate din județul Bacău

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 11, 2021

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, peste 250 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, precum și reprezentanți ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 145 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate şi 190 de obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 2000 de persoane și au fost verificate 301 mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 50 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. În total au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.