Tuesday, July 27, 2021


Veniturile pensionarilor rămân neschimbate în acest an

Proiecţia bugetară se bazează pe reducerea mai multor categorii de cheltuieli, incluse într-o ordonanţă de urgenţă al cărei proiect a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 11, 2021

Proiecţia bugetară se bazează pe reducerea mai multor categorii de cheltuieli, incluse într-o ordonanţă de urgenţă al cărei proiect a fost discutat astăzi şi ar urma să fie adoptat la începutul săptămânii viitoare.

Principalele măsuri pe care guvernul intenţionează să le aplice.

Veniturile pensionarilor rămân neschimbate în acest an. O majorare a punctului de pensie se va produce, spunea premierul Florin Cîţu, abia de la 1 ianuarie anul viitor.

Florin Cîţu: Punctul pensie este 1.442 de lei, mai mare decât a fost punctul de pensie mediu anul trecut. Efortul suplimentar prin creşterea pensiilor anul acesta este deja de opt miliarde de lei. /Am/ început bugetul cu opt miliard de lei în plus, 19,2 miliarde de lei mai mult decât în 2019, şi vorbim aici de o criză economică fără precedent în 2020, şi o perioadă de revenire în 2021.

După adoptarea ordonanţei de urgenţă cu aceste măsuri, guvernul îşi propune să aprobe proiectul de buget de astăzi într-o săptămână, iar în parlament calendarul dezbaterilor să permită supunerea la votul final pe 20 februarie.