Friday, June 18, 2021


Meteorologii prelungesc avertizarea de vreme geroasă. Minimele vor coborî până la -20 de grade

Meteorologii au actualizat, din nou, prognoza pentru zilele următoare şi anunţă temperaturi care pot coborî până la minus 20 de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 12, 2021

Meteorologii au actualizat, din nou, prognoza pentru zilele următoare şi anunţă temperaturi care pot coborî până la minus 20 de grade. De asemenea, temperaturile diurne vor fi negative în întreaga ţară.

În plus, până vineri, la ora 23.00, este cod portocaliu de vânt în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Potrivit ANM, este cod galben de ger, până luni, la ora 10:00, în întreaga ţară.

”Vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) şi posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade”, au transmis, vineri, meteorologii.

Potrivit acestora, vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

Vineri, până la ora 21:00 este cod galben de vânt în cea mai mare parte a ţării.

”Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, amplificând senzaţia de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia şi Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată”, au mai transmis meteorologii.

Aceştia anunţă, de asemenea, cod portocaliu de vânt în zonele montane înalte.

Sursa: Pro TV