Saturday, May 25, 2024


Asociaţia Elevilor din Bacău acuză Guvernul de iresponsabilitate

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) şi Asociaţia Elevilor…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 13, 2021

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) şi Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) acuză Guvernul de iresponsabilitate şi că a condamnat elevii la abandon şcolar pentru că nu a introdus bani în bugetul de stat pentru transportul elevilor.

Joi, 11 februarie a.c, elevii au protestat, alături de reprezentanţii părinţilor în faţa Guvernului, ca urmare a intenţiei Guvernului de a tăia atât gratuitatea la transportul feroviar, cât şi la toate celelalte tipuri de transport, după ce studenţilor le-a fost luată gratuitatea pe tren. În aceeaşi zi a fost publicat şi proiectul de buget pentru anul 2021, cu doar 2,5% din PIB pentru educaţie şi nicio sumă prevăzută pentru transportul elevilor. Asociaţiile de elevi din ţară îşi manifestă protestul cu privire la această măsură şi consideră că actuala conducere nu face altceva decât să aducă educaţia în paragină şi să încurajeze abandonul şcolar.

“Efectele ireversibile pe care tăierea gratuităţii la absolut toate tipurile de transport se vor vedea cu ochiul liber în cifrele ratei abandonului şcolar. În această situaţie elevii din mediul rural sunt condamnaţi la sărăcie, pentru că cei din mediile dezavantajate nu vor avea posibilitatea de a urma liceul pe care şi-l doresc, pentru ca abonamentul va fi mult mai scump decat suma decontată”, se arată într-un cominicat de presă.

Reprezentanţii elevilor anunţă că în cazul în care problema nu va rezolvată imediat, aceştia se vor adresa instanţelor de judecată şi vor depune plângere penală pe numele miniştrilor care au contribuit la încălcarea drepturilor elevilor, dar şi că vor organiza proteste în faţa prefecturilor din mai multe judeţe.

Sursa/ Foto: http://www.desteptarea.ro