Sunday, May 19, 2024


Gerul face primele victime în județul Iași. Un bărbat a fost găsit mort în casă

Gerul face victime în estul ţării. În județul Iaşi un bărbat a fost găsit mort în casă și nu a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 13, 2021

Gerul face victime în estul ţării. În județul Iaşi un bărbat a fost găsit mort în casă și nu a mai putut fi resuscitat, iar un altul a căzut în grădină și are numeroase degerături. Vecini au alertat autoritățile

Victima, care nu a putut fi salvată, avea 79 de ani și era din comuna Moşna. Vecinii l-au găsit în casă în agonie și au chemat ambulanța.

Bărbatul era în hipotermie severă, avea doar 21 de grade și a fost resuscitat ore întregi, din păcate fără rezultat. Medicii au reușit să-l încălzească, însă inima nu a pornit.

O a două victima a fost găsită tot de vecini, de această dată în curte, în comună ieșeană Rediu. Și acesta avea hipotermie, dar și degerături ale mâinilor și picioarelor. A fost dus la Unitatea de Primiri urgențe a spitalului județean și internat apoi în secția de chirurgie.

Medicii de aici îi vor trata degeraturile, însă este posibil să nu îi poată salva unul dintre picioare, care este foarte grav afectat.

Continuă temperaturile scăzute în județul Iași, iar frigul este accentuat de vântul puternic. De aceea, este important ca persoanele singure sau bolnave, chiar dacă au casă și venituri, să fie ajutate.