Saturday, May 25, 2024


Israelul pregătește DICTATURA MEDICALĂ: restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul

Cei care refuză vaccinul anti-COVID nu sunt în avantaj. Israelul pregătește restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul. Nu te…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 14, 2021

Cei care refuză vaccinul anti-COVID nu sunt în avantaj. Israelul pregătește restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul. Nu te vaccinezi anti-COVID, nu ai voie să intri în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness. Aceste măsuri vor fi luate în Israel. Propunerea vine de la ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein. El ar vrea ca oamenii care refuză serul anti-COVID să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii. Detalii despre acest subiect au fost date de postul israelian de televiziune Canal 12.

Cei care acceptă vaccinul anti-COVID, vor putea intra oriunde, uneori chiar gratis.

Acelaşi oficial şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat anti-COVID. O măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test Covid la fiecare două zile. Costurile vor fi suportate din propriul buzunar.

Totuși, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație. El a spus că acest lucru nu e posibil nici dacă sunt unități de învățământ de stat sau private, scrie Times of Israel.

Restricții draconice pentru cei care refuză vaccinul

„Cei care nu se vaccinează anti-COVID ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu. El a declarat în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel. Pe de altă parte, și numărul îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui decembrie. Numărul pacienților grav bolnavi a scăzut, joi, sub 1.000, pentru prima dată din ianuarie.

Israelul este țara campioană mondială în materie de vaccinări. Cu toate acestea, în ultimul timp a luat amploare numărul indecișilor sau a celor care nu vor vaccinul anti-COVID. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente și avantaje acordate.