Thursday, January 27, 2022


O femeie bolnava a fost preluata de o şenilată a ISU pentru ca ambulanata nu putea ajunge la ea acasa

O femeie de 70 de ani, care avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale, a fost transportată, în noaptea de sâmbătă…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 14, 2021

O femeie de 70 de ani, care avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale, a fost transportată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu o şenilată, în condiţiile în care ambulanţa nu putea ajunge la locuinţa sa, din cauza drumului înfundat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, bătrâna locuieşte într-o casă izolată pe raza localităţii Satu Nou, iar pe fondul ninsorilor şi viscolului, căile de acces din zonă erau înfundate.

‘În jurul orei 2,00, a solicitat ajutorul cadrelor medicale deoarece nu se simţea bine de aproape trei zile. Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu a reuşit să ajungă la casa femeii din cauza stratului de zăpadă care face ca zona să fie una foarte greu accesibilă circulaţiei auto. Întrucât femeia nu se putea deplasa singura, drumul de la ambulanţă până la locuinţa acesteia a fost parcurs cu ajutorul şenilatei din dotarea Detaşamentului de Pompieri Dorohoi’, a afirmat Lupu.

Pompierii militari au preluat pacienta şi au transportat-o în condiţii de siguranţă la ambulanţă. Întreaga operaţiune de salvare a durat aproximativ o jumătate de oră.

Sursa: agerpres.ro