Saturday, May 25, 2024


Scandal cu zeci de persoane implicate la Vama Nădlac din cauza regulilor noi de intrare în țară

Scandal cu zeci de persoane implicate la Vama Nădlac din cauza regulilor noi de intrare în țară. Timpul de așteptare…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 14, 2021

Scandal cu zeci de persoane implicate la Vama Nădlac din cauza regulilor noi de intrare în țară. Timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt nemulțumiți. Mulți dintre ei sunt revoltați că trebuie să stea în carantina, deși au testul Covid-19 făcut. Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a vorbit la Digi24 despre situația actuală din vamă, unde doar în ultimele opt ore, peste 800 de persoane au fost carantinate iar de la începutul anului, susține directorul DSP, zeci de români au fost carantinați „din greșeală”. Totodată, apare și informația conform căreia există o aplicație informatizată care ar ușura munca autorităților vamale, însă, nu este folosită

Românii se declară nemulţumiţi de schimbarea bruscă a regulilor iar ideea că trebuie să stea în carantină, chiar și cu testul PCR negativ i-a făcut pe unii să își piardă cumpătul. Doar în ultimele opt ore au fost carantinați peste 800 de români, asta doar la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II.

Pe lista galbenă sunt 67 de țări, între care și Marea Britanie, pentru care se instituie automat măsura carantinei pentru două săptămâni.

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a precizat directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Sursa: http://digi24.ro