Sunday, April 2, 2023


Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 17, 2021

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare

Propunerea de suplimentare a ordinii de zi de miercuri a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

În cadrul ședinței de plen reunit, deputatul PNL, Florin Roman a cerut o procedură asemnătoare și pentru demiterea avocatului poporului, Renate Weber, însă propunerea sa nu a ajuns la vot.

Dan Barna a anunța luni că în coaliție s-a decis ca la prima ședință de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi inițiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.