Thursday, July 29, 2021


Polițiști loviți în plin de un autovehicul

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6:30, dispeceratul IPJ Galaţi a fost sesizat, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 17, 2021

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6:30, dispeceratul IPJ Galaţi a fost sesizat, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Brăilei, din municipiul Galaţi, soldat cu rănirea a două persoane.

„Poliţiştii care s-au deplasat imediat la faţa locului au constatat că în accident a fost implicat un autoturism, condus de o femeie de 53 de ani, din municipiul Galaţi, care, circulând pe strada respectivă, a lovit doi poliţişti care dirijau circulaţia în zonă”, a declarat comisarul-șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Din primele verificări, a rezultat că, în noaptea de 15/16.02.2021, o persoană a sesizat la numărul de urgenţă 112 faptul că pe strada Brăilei, pe sensul de mers Tecuci-Galaţi, s-a format o groapă de mari dimensiuni, pe partea carosabilă. A fost anunţat imediat administratorul drumului (Primăria municipiului Galaţi) şi, în acelaşi timp, în zonă a fost direcţionat un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi, pentru a asigura desfăşurarea circulaţiei în siguranţă.

„Poliţiştii au semnalizat groapa prin montarea a două panouri reflectorizante şi prin poziţionarea autospecialei cu rampa pornită în faţa acesteia. În acest context, cei doi poliţişti care dirijau circulaţia, pe axul drumului, ar fi fost acroşaţi de autoturismul respectiv”, a precizat comisarul-șef Gabriela Costin.

Polițiștii au fost transportaţi la spital, unde au rămas internaţi pentru investigaţii medicale. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.