Monday, July 15, 2024


Florin Cîțu vrea ca funcțiile de conducere din administrația publică să fie pe mandat, cel mult 6 ani

Premierul Florin Cîțu spune că va propune ca funcțiile de conducere să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 19, 2021

Premierul Florin Cîțu spune că va propune ca funcțiile de conducere să fie pe mandat, iar funcționarii să treacă la alt departament, prin rotație, după două mandate. Premierul a explicat, la Digi24, că aceasta este o soluție pentru a avea un sistem public cu funcționari performanți.

„Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală, anumite funcții de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct – să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmpla toate țările țările dezvoltate în administrația publică. De exemplu, dacă ești secretar general înt-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o aministrație publică responsabilă”, a adeclarat premierul.

„Mai mult, aș dori să facem și o rotație după două mandate, trebuie să te muți în alt departament. Lucrurile trebuie să se miște în această direcție, trebuie să avem un aparat de funcționari publici performanți, evaluați transparent și remunerați în funcție de performanță. Este sistemul pe care vrem să-l implementăm și luni voi face o propunere în coaliție colegilor mei”, a spus Cîțu.