Saturday, May 25, 2024


Dispeceratul Național Salvamont: 126 de apeluri în ultimele 24 de ore, record pentru această iarnă. Care este situația pe pârtia Nemira din Slănic

Dispeceratul Naţional Salvamont informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 126 de apeluri de urgenţă, un record…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 21, 2021

Dispeceratul Naţional Salvamont informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 126 de apeluri de urgenţă, un record pentru această iarnă.


„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente.
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 126 apeluri de urgenţă, recordul negativ de până acum din această iarna”, se arată într-un comunicat transmis duminică, remis de Agerpres.

Conform sursei citate, cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Lupeni (20), Salvamont Predeal (12) şi Salvamont Municipiul Braşov (11). Pentru alte 21 de formaţii au fost înregistrate între un apel şi nouă apeluri.

Din fericire, pe pârtia Nemira din Slănic Moldova, deschisă în urmă cu câteva zile, nu s-a înregistrat nici un accident.

”Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău au fost și astăzi la datorie pe Pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova. O zi frumoasă, cu foarte multă lume pe pârtie. Cu toate acestea, spre deosebire de alți ani, numărul de accidente grave a scăzut semnificativ. Sunt tot mai puțini cei care schiază iresponsabil, ceea ce ne bucură foarte mult”, a anunțat Salvamont Bacău pe pagina sa de socializare.

Sursă foto: Salvamont Bacău