Thursday, July 29, 2021


Institutul Naţional de Statistică (INS) a selectat circa 50.000 de gospodării din întreaga ţară pentru a participa la recensământul de probă

Institutul Naţional de Statistică (INS) a selectat circa 50.000 de gospodării din întreaga ţară pentru a participa la recensământul de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 24, 2021

Institutul Naţional de Statistică (INS) a selectat circa 50.000 de gospodării din întreaga ţară pentru a participa la recensământul de probă efectuat în luna martie 2021, în etapa de pregătire a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor care va avea loc în semestrul I al anului viitor (2022).


Conform INS, în anul 2022, în România, cât şi în alte state membre UE, se va realiza Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Naţional de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât şi din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

Informaţii privind eşantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, vor fi disponibile pe site-ul direcţiei teritoriale de statistică din fiecare judeţ/municipiul Bucureşti, arată Agerpres.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi paşi. Pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poştală. Pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-şi propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare.