Friday, June 14, 2024


De mâine, Primăria Onești, prin D.G.A.S, va începe distribuirea produselor alimentare și de igienã primite de la UE

Începând de vineri, 26 februarie 2021 va demara distribuția pachetelor cu produse de igienă și alimentare. În cadrul Programului Operațional…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate , at februarie 25, 2021

Începând de vineri, 26 februarie 2021 va demara distribuția pachetelor cu produse de igienă și alimentare.

În cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Primăria municipiului Onești, desfășoară prin Direcția Generală de Asistență Socială activitatea de  distribuire a produselor de igiena, tranșa a III-a și a produselor alimentare, tranșa a II-a.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete acordate în cadrul POAD şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

  1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, aflate în plată.
  2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (titularii aflaţi în plată, precum şi membrii de familie a acestora);
  3. persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.”

Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care există stocuri de pachete după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) şi b).

Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali de la sediul depozitului din strada Garii F.N. de luni până vineri în intervalul orar 8:00 – 16:00, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetelor de către destinatarii finali.