Saturday, May 25, 2024


Ministrul Educației:Programa pentru examenele naționale a fost adaptată la specificul acestui an școlar, a fost simplificată

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, în direct la TVR1, că programa pentru examenele naţionale a fost simplificată…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at februarie 26, 2021 Etichete: ,

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, în direct la TVR1, că programa pentru examenele naţionale a fost simplificată și adaptată specificului acestui an școlar, influențat de pandemie.

„Programa de examen a fost adaptată specificului acestui an, care a presupus dificultăți în procesul de predare și procesul de învățare. S-a insistat din partea elevilor și părinților pentru a se păstra datele planificate pentru a se asigura predictibilitate  pentru examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat. S-a insistat să se deruleze pentru a se asigura relevanța cu prezență fizică. Și atunci sigur că undeva trebuia să adaptezi la realitate – acel undeva este adaptarea programei școlare”, a declarat ministrul Educației la Tema Zilei.

Sorin Cîmpeanu a explicat și în ce fel a fost adaptată programa școlară: „N-a mai fost scoasă bloc o anumită porțiune de materie, ci colective de cadre didactice, specializate în fiecare disciplină de examen, au încercat să extragă exact acele porțiuni din materie, ca sa mă exprim mai simplu, care au fost considerate neesențiale, mai puțin importante. E greu de definit. Cert este că s-a realizat o simplificare a programei de examen.”