Tuesday, June 22, 2021


În martie începe recensământul de probă al populației.Amenzi pânā la 5000 lei pentru cei care refuză să participe

În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 27, 2021

În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.

Există desigur și varianta în care pot sta de vorbă cu un cenzor, iar dacă refuză primesc amendă. Această etapă este una de pregătire a recensământul anual, amânat pentru anul viitor din cauza crizei sanitare.

Aproximativ 50.000 de gospodării din întreag țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Acțiunea va avea loc în două etape.

În perioada 10-16 martie, oamenii vor completa singuri un chestionar electronic, iar în a doua jumătate a lunii cenzorii vor face interviuri față în față în cazul familiilor care nu au acces la internet

Pentru completarea formularelor online, autoritățile au creat platforma recensamantromania.ro. Românii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării.

După ce vă înregistrați în platformă, Institutul Național de Statistică va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi completate și de o singură persoană.

Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru cei selectați care refuză să participe la recensământ

Întrebările din recensământ se vor referi la locuința în care trăiți, dotările pe care le aveți în casă și sfârșesc cu cele legate de studii, venituri, religie şi etnie. Față de chestionarul de la ultimul recensământ din 2011 nu sunt modificări mari

Cei care completează formularele vor fi răsplătiți cu o zi liberă de la serviciu. Însă cei care refuză riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.