Friday, January 28, 2022


Câte ore trebui să munceşti pentru a plăti factura la internet

Un studiu realizat de furnizorul de VPN Surfshark a constatat că internetul cel mai puțin accesibil financiar din lume este,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 28, 2021

Un studiu realizat de furnizorul de VPN Surfshark a constatat că internetul cel mai puțin accesibil financiar din lume este, de asemenea, cel mai slab calitativ. România, în schimb, stă bine în ceea ce priveşte viteza internetului, iar preţul este unul mediu. Cercetarea arată că oamenii din 75% dintre țările analizate trebuie să muncească mai mult decât media globală pentru a-și permite internetul, arată economica.net.

În medie, un român trebuie să muncească o oră şi 45 de minute pentru a avea internet fix în bandă largă. La nivel global, persoanele fizice trebuie să lucreze, în medie, trei ore și 48 de minute pe lună pentru a plăti cel mai ieftin pachet de bandă largă. Cu toate acestea, durata variază în funcție de stat. În Nigeria, sunt aproape 34 de ore; în Honduras, 10 ore; în SUA, 52 de minute; iar în Canada, 7 minute. În Europa, cel mai mult trebuie să munceacă bosniacii (3 ore şi 7 minute), italienii (3 ore şi un minut) şi polonezii (o oră şi un minut).

Țările scandinave se clasează la un nivel ridicat în ceea ce privește calitatea generală a vieții digitale, acestea au accesibilitate la bandă largă mai mică decât alte țări bogate din punct de vedere economic. De exemplu, în Suedia, durează 1 oră și 46 de minute; în Danemarca, 1 oră și 51 de minute; și Norvegia, 1 oră și 53 de minute, notează economica.net.