Saturday, April 1, 2023


A fost lansată platforma de educaţie financiară edu-fin.ro

Platforma de educaţie financiară www.edu-fin.ro, proiect desfăşurat de Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 3, 2021

Platforma de educaţie financiară www.edu-fin.ro, proiect desfăşurat de Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor, a fost lansată, informează MF, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Cele cinci instituţii partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finalul lunii aprilie 2021, programele proprii de educaţie financiară dezvoltate începând cu anul 2018 pe platforma www.edu-fin.ro, la secţiunea Cartea Albă.

„Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date care cuprinde toate entităţile care doresc să-şi promoveze proiectele de educaţie financiară, derulate în nume propriu la nivel naţional. Înscrierea în această bază de date este facilă, permiţând o mai bună interconectare a actorilor implicaţi în activităţi de educaţie financiară, oferind şi o imagine de ansamblu a educaţiei în acest domeniu din România”, precizează Ministerul Finanţelor.

De asemenea, platforma pune la dispoziţie publicului sfaturi practice pentru cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.

Cele cinci instituţii partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoaşterii importanţei educaţiei financiare de către părţi şi creează cadrul interinstituţional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educaţiei financiare, conform MF.

Sursa: stiripesurse.ro