Saturday, June 12, 2021


Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulți bani

Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulți bani pentru a se adapta la incertitudinea contextului pandemic, comparativ cu…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate Economie , at martie 3, 2021

Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulți bani pentru a se adapta la incertitudinea contextului pandemic, comparativ cu media europeană de 66,5%, potrivit celui mai recent studiu internațional ING. Astfel, românii se află în fruntea clasamentului european, fiind urmați de polonezi (82%), turci (80%) și cehi (71%).

Aproape 75% dintre români au luat decizia de a-și reduce cheltuielile, peste media europeană de 57,5%, ocupând primul loc în topul european. Similar, pe următoarele locuri se situează turcii (73%), polonezii (70%), italienii și spaniolii (66%).

Decizia conștientă de a economisi mai mulți bani este corelată și cu faptul că, la nivel european, românii (52%) se așteaptă cel mai mult să se confrunte cu dificultăți financiare, pe fondul pandemiei. La polul opus, se află olandezii (16%), luxemburghezii (20%), belgienii și germanii (23%).

Pentru a-și crește veniturile, 40% dintre români spun că au lucrat mai multe ore la locul de muncă, acesta fiind, de asemenea, cel mai ridicat procent la nivel european. Mai mult, 37% dintre români ar fi dispuși să efectueze muncă suplimentară dacă ar avea această posibilitate.

În ceea ce privește schimbarea comportamentului de plată, aproximativ 58% dintre români au declarat că folosesc mai puțin numerar, ocupând, astfel, locul trei ca pondere de creștere după englezi (65,4%) și polonezi (64,5%). Peste 54% dintre respondenții români au spus că acum preferă să plătească cu cardul, peste media europeană de 49%.

sursa: stirpesurse.ro