Thursday, July 18, 2024


UE plănuieşte interzicerea tuturor motoarelor pe benzină, motorină sau GPL din 2025

Noile reguli propuse de Comisia Europeană privind emisiile Euro 7 pentru autoturisme, autoutilitare, camioane și autobuze ar putea însemna finalul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 3, 2021

Noile reguli propuse de Comisia Europeană privind emisiile Euro 7 pentru autoturisme, autoutilitare, camioane și autobuze ar putea însemna finalul motoarelor cu ardere internă începând cu anul 2025.

Asociația Industriei de Inginerie Mecanică (VDMA) a anunțat că punerea în aplicare în forma actuală a acestor reguli este „complet exclusă”.

„Obligația planificată ca vehiculele noi din Europa să fie practic fără emisii începând cu 2025 ar fi o aberație ecologică, economică și tehnologică”, se arată într-un comunicat de presă al VDMA, anunță Știrile Pro Tv

Combustibilii electronici, cum ar fi hidrogenul lichid, pot fi creați din electricitatea furnizată de surse regenerabile, oferind o alternativă ecologică la combustibilii fosili.

Cu toate acestea, acești combustibili sintetici au în prezent un cost de producție mult mai mare și necesită cantități mari de energie regenerabilă pentru a fi neutri în carbon.