Sunday, May 19, 2024


Sindicaliștii Europol denunță lipsa dotărilor din Poliție și spun că polițiștii nu sunt pregătiți pentru intervenții precum cea de la Onești pentru că în MAI nu există instructori profesioniști care să îi antreneze

Europol atrage atenția, într-o postare făcută pe Facebook,  că este necesară ”o schimbare a modului de pregătire a polițiștilor care…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 4, 2021

Europol atrage atenția, într-o postare făcută pe Facebook,  că este necesară ”o schimbare a modului de pregătire a polițiștilor care acționează în stradă, o schimbare în ceea ce privește dotările logistice, o finanțare coerentă pe măsura nevoilor instituției”.

”Ați văzut vreun șef din poliție să iasă pe vreun post de televiziune și să spună că polițiștii trag cu pistolul o dată sau de maxim două ori pe an, iar dacă se nimeresc să fie în concediu sau liber, vor trage cu pistolul o dată la doi ani. Sunt suficient de pregătiți tactic polițiștii pentru a acționa în astfel de situații? Nu, nu sunt, pentru că pregătirea tactică lipsește cu desăvârșire, pentru că în MAI nu există instructori care să asigure asemenea tip de pregătire, pentru că nu există nicăieri spații, terenuri sau săli de sport unde polițiștii să se poată antrena. (…) Vrem o poliție puternică, dar noi acționăm cu ”berbecii” de lemn împrumutați de la romanii care spărgeau porțile cetăților dacice”, se arată în mesaj.

De asemenea, Sindicatul Europol vorbește despre influența nefastă a clasei politice în Poliție, care își dorește ” o poliție slabă, subjugată, pentru a putea fi ușor manevrată în funcție de interesele de partid”.