Sunday, August 14, 2022


Se întorc ninsorile. Cod galben de viscol în Bacău și alte județe din Moldova

Meteorologii au emis o atenționare de răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, care intră…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 6, 2021

Meteorologii au emis o atenționare de răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, care intră în vigoare de la ora 14:00.

Astfel că, până mâine, la ora 16:00, în zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 60 km/h.

Totodată, de la ora 16:00 intră în vigoare o atenționare cod galben de viscol pentru zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, valabilă până mâine, la ora 16.

Va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.