Saturday, May 25, 2024


Măsuri după tragedia de la Onești. Bode: Toate plângerile din ultimii doi ani privind amenințările cu violență, reanalizate de poliție

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 8, 2021

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

Bode a făcut publică informația în contextul cazului de la Onești.

„Am avut raportul preliminar în două etape. Prima, în care am anunțat măsurile preliminare și anume sesizarea unităților de parchet competente pe componenta neglijenței în serviciu legat de modul în care s-a intervenit. Apoi, sesizarea unităților de parchet privind modul în care s-au analizat sesizările din ultimii ani legat de acest individ.

A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură, pe care o anunț acum, am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanalizare a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal din ultimele 24 de luni pentru a identifica situațiile în care petenții amenință cu săvârșirea actelor de violență”, a declarat Bode, luni..

Potrivit ministrului, raportul final privind intervenția de la Onești va fi gata în câteva zile.

Sursa: digi24.ro