Saturday, May 25, 2024


ACTIVITĂŢILE DE VERIFICARE A MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Ieri, 08 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 9, 2021

Ieri, 08 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate aproximativ 2000 de persoane şi au fost controlate 165 de obiective/locaţii şi 127 de societăţi comerciale sau persoane fizice cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 106 astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

sursa: IPJ Bacău