Preț enorm! Un kilogram de cireșe costā cât 15 kilograme de piept de pui – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Preț enorm! Un kilogram de cireșe costā cât 15 kilograme de piept de pui

Un kilogram se vinde cu 250 de lei în piața din Bacău. Fructele provin din Tanzania și pot fi considerate produse…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 9, 2021

Un kilogram se vinde cu 250 de lei în piața din Bacău. Fructele provin din Tanzania și pot fi considerate produse „de lux”. Sunt cele mai scumpe alimente prezente pe tarabele vânzătorilor.

Până la apariția cireselor românești, în lunile mai și iunie, pofticioșii pot achiziționa fructele provenite tocmai din Africa. Desigur, doar cei cu portofele pline o pot face.

În plus, prețul cireșelor depășește cu mult prețurile alimetelor din carne. De exemplu, la aceeași sumă de bani, românii pot cumpăra 10 kilograme de ceafă de porc sau 15 kilograme de piert de pui.

Totuși, aceste fructe sunt bogate în vitamine și fibre. Ele sunt recomandate de nutriționiști pentru numeroasele beneficii aduse sănătății. „Cireşele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireşele elimină acidul uric şi au o acţiune energizantă asupra organismului. Datorită cantităţii importante de vitamine conţinute, cireşele sunt ideale pentru copiii în creştere,”explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit Adevărul.