Friday, June 14, 2024


UPDATE / 72 m.c. material lemnos şi două instalaţii neautorizate de debitat lemn, descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii la Brusturoasa, judetul Bacău

La data de 11 martie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu poliţişti de la economic şi reprezentanţi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 11, 2021

La data de 11 martie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, împreună cu poliţişti de la economic şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava și din cadrul D.S.V.S.A. Bacău, au pus în executare două mandate de percheziţie domicliară, emise de Judecătoria Moineşti, pe raza comunei Brusturoasa, la un bărbat bănuit de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, tăiere ilegală și furt de arbori și evaziune fiscală.

La imobilele unui localnic de 59 de ani, au fost identificate două instalaţii de debitat material lemnos neautorizate, una de tip „banzic” și una de tip „circular” şi cantitatea de 72 m.c. material lemnos, respectiv, 29 m.c. cherestea în valoare de aproximativ 18.000 de lei şi 43 m.c. lemn de foc, în valoare de 7.000 de lei.

Materialul lemnos în valoare totală de peste 25.000 de lei a fost ridicat în vederea stabilirii provenienței, iar instalaţiile de debitat au fost indisponibilzate şi sigilate. De asemenea, la imobilul percheziționat poliţiştii au identificat o unitate de fabricare a pâinii și produse de patiserie.

Cu ocazia percheziției în incinta unității au fost identificate și trei persoane care desfășurau activități specifice de producție fără a fi angajate cu forme legale, dar și produse în curs de preparare pe fluxul tehnologic.

Din primele cercetări s-a stabilit că mărfurile rezultate din procesul de producție sunt comercializate fără documente de proveniență către diverse persoane fizice de pe raza comunei Brusturoasa și Palanca și fără a fi declarate și înregistrate veniturile obținute din vânzarea acestora. Unitatea în cauză nu deține autorizație de funcționare pentru acest profil de activitate.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente și înscrisuri, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional conform art. 4, lit. A, pct. 2 din HG 944/2005 cu amendă în valoare de 2000 lei.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz, în vederea stabilirii participaţiei tuturor persoanelor implicate la săvârşirea infracţiunilor.