Saturday, May 25, 2024


Un bărbat din Slănic-Moldova a fost amendat de polițiști pentru că a filmat o luptă între doi câini

La data de 11 martie a.c., poliţiştii din Slănic Moldova s-au sesizat din oficiu cu privire la apariţia în mediul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 12, 2021

La data de 11 martie a.c., poliţiştii din Slănic Moldova s-au sesizat din oficiu cu privire la apariţia în mediul on line a unei postări ce pare a fi o luptă între doi câini.

Din verificările efectuate în acest caz, poliţiştii au stabilit că, un tânăr de 25 de ani, din Staţiunea Slănic Moldova ar deţine la domiciliul său, trei câini, doi metiş, iar unul din rasa American Staffordshire Terrier.

În timp ce se aflau în curtea imobilului proprietarului, doi dintre câini ar fi început o luptă între ei, pe care, stăpânul ar fi filmat-o, iar ulterior,ar fi întrerupt-o în momentul în care ar fi sesizat că aceştia devin agresivi. Totodată, s-a stabilit că respectivul câine este înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, este identificat cu microcip, iar tânărul deține documentele sanitar-veterinare prevăzute de lege.

Poliţiştii i-au pus în vedere proprietarului celor trei câini prevederile Legii 55 2002 şi l-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei.

Poliţiştii reamintesc că:

 se interzice organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop şi participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase îi aparţin câinii; proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui este obligat să ia toate măsurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv;

 neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracţiune;

 neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic constituie contravenţie.