Sunday, May 19, 2024


Cercetaţi penal de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 13 martie a.c, poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au depistat, în trafic, un bărbat de 50 de ani,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 15, 2021

La data de 13 martie a.c, poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au depistat, în trafic, un bărbat de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, poliţiştii din Comăneşti au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 49 de ani, din comuna Bogdăneşti, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Un echipaj de poliţie rutieră, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe strada Calea Romanului din Bacău, au depistat un conducător auto de 36 de ani, din judeţul Neamţ, care se afla sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursa: IPJ Bacău