Saturday, May 25, 2024


Bacău: Peste 2000 de persoane și 440 mijloace de transport verificate de oamenii legii

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat acţiunile pe raza întregului judeţ. Aceştia…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 16, 2021

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au continuat acţiunile pe raza întregului judeţ. Aceştia au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de efective formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii de control au fost angrenate în activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară impuse în această perioadă .

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 175 de obiective, au fost legitimate peste 2000 de persoane și au fost verificate 440 de mijloace de transport, din care 70 de mijloace de transport în comun.

Echipele mixte de control au identificat 75 de situaţii de nerespectare a măsurii de protecţie individuală în care s-a impus măsura sancționării contravenționale.

Aseară, începând cu ora 22.00, poliţiştii, împreună cu jandarmi, au acţionat în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, precum şi în privinţa modificărilor în ceea ce priveşte restricţiile, cum ar fi intervalul orar în care este restricţionată deplasarea, respectiv 22-05.

Astfel, poliţiştii alături de jandarmi au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricţiile de circulaţie, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Sars-Cov 2.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este resticţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.