7000 de elevi din județul Bacău au optat pentru orele remediale – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


7000 de elevi din județul Bacău au optat pentru orele remediale

2.629 de elevi din învățământul primar și 4.354 de elevi din învătământul gimnazial din școlile băcăunane s-au înscris în Programul…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at martie 17, 2021

2.629 de elevi din învățământul primar și 4.354 de elevi din învătământul gimnazial din școlile băcăunane s-au înscris în Programul național „Școală după școală” pentru a efectua ore remediale. Cei mai mulți, cum era de așteptat, sunt din mediul rural, urmare a faptului că nu au avut acces fie la dispozitive electronice, fie la internet, pentru a putea urma cursurile în sistem de educație online. Sunt însă și elevi, în special din școlile de la oraș, care au ales aceste ore remediale pentru aprofundarea cunoștințelor la diferite materii.

Activităţile de învăţare remedială desfăşurate în cadrul programului naţional pilot „Şcoală după şcoală”, prestate de cadrele didactice, sunt plătite cu suma de 100 lei / oră, tarif brutProgramul naţional pilot „Şcoală după şcoală” este destinat elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, de până la clasa a VIII-a inclusiv. Scopul principal este organizarea de activităţi remediale, atât pentru elevii care au nevoie să-şi sporească şansele de a accesa niveluri superioare de educaţie, precum şi pentru cei care se află în risc de abandon şcolar. Sunt eligibili elevii de până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și / sau în risc sau situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale, desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.