Thursday, January 27, 2022


Controalele în cazul dublei crime de la Onești nu s-au terminat.Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Oneşti

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, luni, că a decis să trimită Corpul de Control la Onești. Inițial, acesta…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 17, 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, luni, că a decis să trimită Corpul de Control la Onești. Inițial, acesta declarase că va decide dacă se impune această măsură după ce va analiza raportul întocmit reprezentanții Poliției Române, care au mers în control imediat după producerea tragediei în urma căreia doi oameni au fost uciși cu bestialitate de un bătrân care i-a ținut ostatici nu mai puțin de cinci ore.

Ministrul Lucian Bode a hotărât să trimită Corpul de Control la IPJ Bacău și Poliția Onești abia la două săptămâni de execuția celor doi muncitori care au fost luați ostatici de un bărbat nemulțumit pentru faptul că apartamentul i-au fost executat silit. De altfel, victimele erau doi electricieni care fuseseră trimiși să renoveze instalația electrică din fosta locuință a criminalului.

„Ați fost martori la prezentarea raportului final săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncționalitățile din sistem și să luăm măsuri. Cu siguranță despre cazul Onești vom mai discuta, cu siguranță pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi și alte anchete. Este, evident, o anchetă penală în derulare, dar noi ne vom continua verificările pentru raportul prezentat public a vizat cu precădere incidentul, tragedia de la Onești, din 1 martie. Noi trebuie să vedem, în afară de ce s-a întâmplat acolo, cum funcționează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile, deci veți vedea și alte controale, alte verificări și concluzii și măsuri pe subiectul Onești”, a spus Lucian Bode.