Friday, January 28, 2022


Pe 31 martie expiră amnistia fiscală a datoriilor către stat

5.632 de com­panii au intrat în insolvență și peste 8000 de antreprenori și-au suspendat activitatea în ultimul an. Analiștii spun că e posibil să atingem…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 17, 2021

5.632 de com­panii au intrat în insolvență și peste 8000 de antreprenori și-au suspendat activitatea în ultimul an. Analiștii spun că e posibil să atingem un nivel al insolvențelor similar cu cel înregistrat în urmă cu zece ani, în criză economică.

La un an de când a fost declarată starea de urgență, bilanțul firmelor care au pus lacătul pe ușă este îngrijorător. Capitală stă cel mai prost la acest capitol. Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, în prima lună a anului, 2000 de firme au dispărut din piață.

Criza a spulberat multe domenii de activitate, precum comerțul tradițional, HORECA, industria de evenimente.

2020 a fost și anul în care companiile au trimis numeroși angajați în șomaj tehnic. De la începutul pandemiei, peste 1,2 milioane de români au fost nevoiți să stea acasă săptămâni sau luni întregi.

Analiștii avertizează că 2021 va aduce provocări suplimentare pentru revenirea mediului de afaceri, din cauza datoriilor acumulate și a rostogolirii creditelor înghețate anul trecut.