Saturday, December 3, 2022


A fost adoptată ordonanţa care vizează revenirea Poliției Locale în subordinea primăriilor

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 18, 2021

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative

‘Demersul legislativ este generat de solicitările formulate de structurile asociative ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din România, cu privire la încetarea subordonării operaţionale a Poliţiei Locale faţă de Poliţia Română, astfel încât poliţiştii locali să îşi reia activităţile reglementate prin lege în sarcina lor’, precizează un comunicat.

Conform sursei citate, prin proiectul de act normativ s-a modificat şi completat OUG 70/2020, în sensul reglementării situaţiilor în care conducerea operaţională a Poliţiei Locale este exercitată de către Poliţia Română.

‘Astfel, prin modificarea art. 50 din OUG 70/2020, se propune ca Poliţia Română să conducă operaţional, prin inspectoratele de poliţie judeţene/ Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală care funcţionează în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a unui municipiu în care a fost instituită carantina zonală potrivit legii, pe durata acesteia.

Totodată, se propune completarea actului normativ cu un nou articol, normă ce urmează să reglementeze posibilitatea ca, pe perioada stării de alertă, prin protocol încheiat între Poliţia Locală sau, după caz, unitatea/subdiviziunea administrativ teritorială şi inspectoratul de poliţie judeţean/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, să fie stabilită preluarea conducerii operaţionale a Poliţiei Locale de către unitatea teritorială a Poliţiei Române’, precizează MAI.