Wednesday, September 22, 2021


Mai mult de jumătate dintre angajaţii români (55%) continuă să lucreze parţial sau exclusiv de la birou

Mai mult de jumătate dintre angajaţii români (55%) continuă să lucreze parţial sau exclusiv de la birou, la ora actuală,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 18, 2021

Mai mult de jumătate dintre angajaţii români (55%) continuă să lucreze parţial sau exclusiv de la birou, la ora actuală, arată un sondaj de specialitate realizat de unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri clasa A din România.


Din ponderea totală, 17,3% afirmă că lucrează parţial de la birou, iar 37,4% spun că merg exclusiv la sediul companiei.

Potrivit sursei citate, aproape 41% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru, în contextul în care patru angajaţi din zece susţin că biroul lor este, în prezent, mai sigur decât la începutul pandemiei.

Sondajul Genesis Property, publicat miercuri, relevă faptul că pentru 32,4% din totalul angajaţilor români vaccinul oferă speranţa că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reuşit să găsească un echilibru emoţional chiar şi în contextul incertitudinilor pe care le traversează.

În acelaşi timp, 40,6% dintre cei chestionaţi devin tot mai încrezători într-o evoluţie pozitivă a situaţiei pe termen lung, iar alţi 45% sunt de părere că percepţia lor şi a colegilor despre contextul în care se află acum este neutră, în timp ce 14,4% au o percepţie mai degrabă negativă şi o lipsă de încredere în viitor, arată Agerpres.

Peste o treime (33,7%) din numărul persoanelor intervievate declară că în clădirea de birouri unde lucrează au fost, deja, implementate mai multe măsuri pentru siguranţa lor, 48,3% spun că au observat „unele îmbunătăţiri”, însă mai e nevoie de măsuri suplimentare care să-i facă să se simtă mai liniştiţi atunci când lucrează la birou.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor şi perspectiva reîntoarcerii la birou a fost desfăşurat în februarie – martie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.183 de utilizatori de Internet din toată ţara. Aproape 59% dintre participanţi sunt femei, aproximativ 60% au vârsta între 25 şi 40 de ani şi nouă din zece sunt angajaţi full-time.