Thursday, May 19, 2022


Municipiul Bacău intra în scenariul roșu. Ce restricții se vor impune începând de astăzi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău a stabilit, duminică, o serie de noi restricţii pentru municipiul Bacău, după…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 22, 2021

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău a stabilit, duminică, o serie de noi restricţii pentru municipiul Bacău, după ce indicele de infectare pe ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori, informează Agerpres.

Astfel, vor fi suspendate activităţile din interiorul cafenelelor, barurilor şi restaurantelor, dar elevii vor merge în continuare la şcoală, în format fizic.

„Ce înseamnă această decizie: barurile, cafenelele şi restaurantele se închid la interior, se opresc spectacolele şi teatrele. Elevii vor merge la şcoală în acelaşi format fizic, vinerea viitoare urmând să se facă o nouă evaluare pentru elevii din anii terminali. Aceasta este o decizie luată la nivel central, acestea sunt standardele naţionale, nu este o decizie pe care să o luăm pe plan local. Aceasta este formula care se aplică în toate localităţile în care se depăşeşte acest procent de infectare”, a scris pe Facebook primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Municipiul Bacău avea, duminică, o incidenţă a cazurilor Covid-19 pe ultimele 14 zile de de 3,12 la mia de locuitori.