Saturday, September 18, 2021


Simularea examenului de Bacalaureat va începe, astăzi, cu proba la Limba şi literatura română

Regulile sunt aceleaşi cu cele de la examenele propriu-zise, iar rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă, nu se…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at martie 22, 2021

Regulile sunt aceleaşi cu cele de la examenele propriu-zise, iar rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă, nu se afişează, nu sunt făcute publice şi nu vor fi trecute în catalog.

În baza unei derogări, elevii care locuiesc în zone carantinate pot susţine simulările examenelor naţionale dacă învaţă în şcoli din localităţi necarantinate.

Din totalul de 1.576 de licee din ţară, în 78 nu se va putea susţine simularea, a precizat ministrul educaţiei, este vorba de elevii aflaţi în zonele carantinate. Felicia Mocanu are detalii. Procentual, cele 78 de licee reprezintă 5% din numărul total de şcoli, în care învaţă în jur de 8.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. Din cele 78 de licee, 37 sunt în Timişoara, 21 în Braşov, 14 în Ilfov şi câte unul în Bihor, Brăila, Dâmboviţa şi Maramureş.

Elevii din localităţile în carantină, care învaţă la şcoli din localităţile care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru bacalaureat potrivit unei decizii luate duminică seara de Raed Arafat.

Numărul localităţilor care au trecut pragul de 6 la mie este în creştere.

Dacă vineri, 19 martie, erau în această situaţie 85 de localităţi, aseară erau 103 localităţi peste pragul de şase la mie.

Unităţile de învăţământ pot decide, în funcţie de infrastructură, ca în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naţionale, activitatea celorlalte clase să se desfăşoare online, indiferent de scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor, valabil în zilele respective, potrivit documentului publicat vineri, 19 martie, în Monitorul Oficial.