Friday, June 18, 2021


ANRE controlează dacă furnizorii de energie au aplicat reducerile promise pentru facturile aferente lunii februarie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a demarat controale la furnizorii de energie pentru a vedea modul în care…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 24, 2021

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a demarat controale la furnizorii de energie pentru a vedea modul în care au fost emise facturile pe luna februarie, în contextul liberalizării pieţei de energie, a declarat, miercuri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei.

„Avem acţiuni de control în derulare la toţi furnizorii de ultimă instanţă şi clarificăm modul în care au fost emise facturile pentru luna februarie, singura lună completă după emiterea ordinului nr. 5 din 2021 şi în momentul în care vom avea concluzia acelor controale cu siguranţă vom da şi un comunicat de presă”, a spus Nagy-Bege, în cadrul conferinţei „Digital Transformation in Energy”, organizată de The Diplomat Bucharest.

ANRE a aprobat la sfârşitul lunii ianuarie Ordinul nr. 5/2021 conform căruia clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor, arată economica.net

„Astfel, clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică”, precizau reprezentanţii ANRE la acea dată.

La rândul lor, furnizorii s-au angajat benevol să ofere aceste discounturi către consumatori.