Sunday, May 19, 2024


BACĀU: Peste 2000 de persoane legitimate și peste 300 de vehicule verificate de polițiști în ultimile zile

Sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 24, 2021

Sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat, fiind desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate peste 2000 de persoane şi au fost controlate 213 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 317 astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 83 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, forţele de ordine au verificat modul de respectare a interdicţiilor privind deplasarea în intervalul orar 22.00-05.00, sens în care au fost depistate 11 persoane pentru care au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, pe raza judeţului, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție impuse.

Exemplu: Poliţiştii din Târgu Ocna au constatat că la un bar din localitate nu erau respectate măsurile referitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii Covid-19, fiind prezente mai multe persoane care consumau băuturi alcoolice, în contextul unei rate de infectare crescute la nivelul oraşului. Faţă de administratorul unităţii s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Păstrați distanțarea fizică, purtaţi masca de protecție și respectaţi interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 22.00-05.00.