Wednesday, September 22, 2021


Cristian Diaconescu: Lăsați bisericile deschise de Paște!

Cristian Diaconescu, presedintele PMP a postat astăzi pe pagina sa de facebook, un mesaj prin care considera ca slujbele de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 24, 2021

Cristian Diaconescu, presedintele PMP a postat astăzi pe pagina sa de facebook, un mesaj prin care considera ca slujbele de Paste ar trebui sa se tina în condiții normale, fără restricții:
“Lăsați bisericile deschise de Paște!
Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță.
Cine va decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri.
A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu.
Am convingerea că slujba Învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanții Bisericii. Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului. Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa Domnului.”