Sunday, September 19, 2021


Elevii critică decizia privind vacanța de o lună de Paști

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți de decizia ministrului Educației de a prelungi la o lună vacanța de Paști. Președintele Consiliului Național…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 24, 2021

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți de decizia ministrului Educației de a prelungi la o lună vacanța de Paști. Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune că măsura a fost luată în mod ”netransparent” și că elevii vor fi scoși din ritm.

Rareș Voicu a spus la Digi24 că decizia a fost luată fără ca elevii, profesorii sau părinții să fi fost consultați.

„Este politica faptului împlinit. O decizie fără nicio consultare. Să iei decizii de unul singur, deconectat de ce se întâmplă în școli este iresponsabil.

Să fim onești: câți elevi, părinți vor sta acasă într-o perioadă prelungită? Acest argument nu stă în picioare. Mă îndoiesc că, după această măsură, toți elevii și părinții vor sta acasă și nu vor pleca nicăieri. Dacă nu vor fi măsuri complementare, atunci măsura va rămâne o formă fără fond.

Soluția ar fi să rezolvăm problemele din școli oricât de incomod ar fi. Să fim responsabili cu ce se întâmplă pe bune în școli”, a spus Voicu.

Reprezentantul elevilor a criticat și decizia de schimbare a calendarului examenelor naționale și de prelungire a anului școlar: „Putem clama că se prelungesc cursurile ca să recuperăm. Cognitiv, când școala începe de o lună și pui o vacanță de o lună, în mijlocul semestrului 2, scoți elevii din ritm”.

În 2 aprilie, copiii intră în vacanță până în 4 mai, urmând ca anul școlar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, așa cum era structura inițială.