Thursday, July 18, 2024


Ce spune Ministrul Educației despre vacanța de o lună a elevilor: S-a dorit reducerea mobilității

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că Ministerul Sănătății a cerut vacanța prelungită pentru elevi argumentând că în acest mod…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 25, 2021

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că Ministerul Sănătății a cerut vacanța prelungită pentru elevi argumentând că în acest mod se va reduce mobilitatea. În acest context, Cîmpeanu a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte, crescând astfel mobilitatea, iar răspunsul său a fost scurt: „Poate fi… vom vedea.”

Situația în școli a fost, marți, îngrijorătoare, spune Cîmpeanu, în condițiile în care numărul școlarilor și al angajaților infectați a fost mult mai mare decât media, însă miercuri s-a infirmat acest trend.

„Miercuri au fost 30 de copii infectați și 22 de angajați din învățământ. Nu s-a păstrat un trend ascendent și că măsurile sunt respectate în unitățile de învățământ”, a precizat Ministrul Educației.

Întrebat ce argumente au existat atunci când s-a luat în calcul prelungirea vacanței de primăvară a elevilor, acesta a spus că ar fi vorba e „micșorarea mobilității”. De asemenea, Ministrul a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte: „Domnul Voiculescu a spus că o lună de vacanță trebuie să luați acum? Și dumneavoastră sau alții nu i-ați replicat că s-ar putea ca românii să plece la munte?”. Cîmpeanu a răspuns: „Poate fi și asta…”.

În ce privește posibilitatea ca elevii să învețe online în loc să stea o lună în vacanță, Sorin Cîmpeanu a precizat că „au mai rămas foarte mulți care au dificultăți la predarea online și ar fi generat o inechitate” pe care a considerat-o inacceptabilă.

Volume 0%