Sunday, September 19, 2021


Preţul cărnii de miel la poarta fermei este de 14-15 lei pe kilogram, cost similar cu cel de anul trecut

Preţul cărnii de miel la poarta fermei în acest an este de 14-15 lei pe kilogram, cost similar cu cel…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 26, 2021

Preţul cărnii de miel la poarta fermei în acest an este de 14-15 lei pe kilogram, cost similar cu cel din 2019, au declarat,pentru News.ro, crescătorii de oi, care sunt nemulţumiţi că preţurile furajelor şi medicamentelor pentru animale au crescut. Preţul cărnii de miel nu se va modifica în preajma Paştelui.

“În acest moment preţul mielului în viu la poarta fermei este de 14-15 lei pe kilogram, preţul este la acelaşi nivel cu cel înregistrat anul trecut. Preţul acesta se practică peste tot în ţară. În schimb fermierii au de pierdut deoarece preţul furajelor a fost dublu faţă de cel de anul trecut”, a declarat preşedintelele Federaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Romovis, Nicolae Cioranu, care a menţionat că nu consideră că se va modifica preţul în preajma Paştelui, potrivit stiripesurse.ro.

În acelaşi timp şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba, Horia Moruţan, susţine că preţul cărnii de miel la poarta fermei este de 14-15 lei/kg în viu, iar la carcasă este dublu- 30 de lei pe kilogram.

Moruţan susţine că situaţia nu prea este favorabilă pentru crescătorii de oi având în vedere contextual actual.