Friday, June 14, 2024


Dosare penale întocmite de polițiștii din Onești și Moinesti pentru alcool la volan

La data de 26 martie a.c, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat, în flagrant delict, un bărbat de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at martie 27, 2021

La data de 26 martie a.c, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

La data de 27 martie a.c., orele 04.00, un echipaj de poliţie rutieră din Oneşti, au depistat în trafic un tânăr, de 25 ani, din comuna Berzunti, care conducea un autoturism pe DJ 117, având o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.