Saturday, May 25, 2024


Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în Bazilica Sfântul Petru aproape goală

Papa Francisc a oficial slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru aproape goală din cauza restricțiilor pentru combaterea…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at martie 28, 2021

Papa Francisc a oficial slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru aproape goală din cauza restricțiilor pentru combaterea coronavirusului, îndemnând credincioșii să nu-i uite pe cei săraci și pe cei aflați în suferință și să fie aproape de ei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Duminica Floriilor marchează începutul Săptămânii Mari de dinaintea Paştelui iar înaintea pandemiei, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru purtând în mâini ramuri de măslin şi de palmier, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în aer liber.

Anul acesta, doar circa 120 de credincioşi au luat parte la mesa de duminică, alăturându-se papei şi celor 30 de cardinali, într-o aripă secundară din enorma Bazilica Sfântul Petru.

În predica din timpul slujbei, televizată şi transmisă pe tot globul, papa Francisc i-a sfătuit pe credincioşi să nu lase credinţa să slăbească prin transformarea în obişnuinţă şi să se lase uimiţi de Dumnezeu şi de bunătate.

Sursă foto: Digi24